Fedőnév, fedőszám:

Buzás

Minősítés:

informátor

Foglalkozás:

 főiskolai hallgató

Iskolai végzettség:

érettségi

Beszervezés alapja:

hazafias

Az együttműködés időtartama:

1969. május–szeptember

Foglalkoztató szerv:

BM 1. Határőrkerület felderítő csoport, Mosonmagyaróvár

Foglalkoztatás vonala:

határőrizetre veszélyes személyek köre

Tartótisztek:

Herczeg Antal hőr. alezredes

Források:

6-os karton, M-30230

A központi 6-os karton szerint 1969. május 26-án szervezte be Herczeg Antal, a mosonmagyaróvári 1. Határőrkerület felderítő csoportjának alezredese. A kartont május 28-án állították ki, anyagát ugyanezen év szeptember 9-én irattározták.

Az M-dossziét 1969. június 11-én nyitották, és június 30-án le is zárták. A dossziéban egyetlen érdemi irat szerepel, egy jelentés, amely június 30-án keletkezett. Szövege a következő:

„Jelentem, hogy »Buzás« fedőnevű informátor a beszervezését követő első találkozón megtagadta a további együttműködést. Ennek alapján kizártuk a hálózatból, és szükségessé vált anyagának irattárba helyezése. Mivel az informátor már az első találkozón sem adott jelentést, dossziéjában egyéb anyag nem fekszik el.”

Aláírás: „Herczeg Antal hőr. alez[redes], Feld[erítő] Csop[ort] vez[ető]” és „Vass Ferenc hőr. sz[áza]d[o]s, feld[erítő] ti[szt]”

„Buzás” a hatályos törvény szerint sem minősül hálózati személynek, mert nem maradt meg a B-dossziéja, így a beszervezési nyilatkozata sem.